RO HU EN DE FR
A “Bursa Binelui” (szabad fordításban: A Jó Ügyek Ösztöndíja) adománygyűjtő honlap felületén a Com’ON Kolozsvár csapatai újabb lehetőséget kapnak a közösség erőforrásainak mozgósítására. Az első 65 csapat, amely kezdeményezése megvalósítása érdekében 1000 lejt gyűjt össze a crowdfunding platformon, még 1000 lejes támogatást kap a BCR jóvoltából.

Adományozz te is! Egy közös Kolozsvárért.

11december 2014

Így legyél része a közös KolozsvárnakKolozsvár

Paola, folyamatvezető, Perugiassisi 2019 Egyesület Kultúrális Nagykövete

Szerintem a projekt potenciálja az, hogy:​
- célja egy ifjúsagi háló kiépítése szakértők segítségével​
- életbe ültet egy olyan ötletet, amit informális ifjúsági csoportok kezdeményeznek​
- tudatosítja a kolozsvári ifjúságot​
- új együttműködési mechanizmusokat aktivál​
- a folyamatvezetők által hidat épít a fiatal informális csoportok és az intézmények között​

Olivér Kiss - újságíró, blogger (koliver.wordpress.com

Kolozsvár eléggé nagy ahhoz, hogy érdekes legyen, s eléggé kicsi, hogy intim hangulatot árasszon. Vibráltassuk, éltessük, jöjjünk ötletekkel, hogyan lehet izgalmasabbá, dinamikusabbá tenni. Igen, hozzád szólok, ne nézz félre! Gyere ötletekkel, s pénzt kaphatsz rá. Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa, s bár már a nyugdíjkorhatárt súrolom, én is igyekszem megmutatni a külföldieknek, hogy nem vagyunk pámpászok és szinisztrátok, hanem épkézláb ötletekkel képesek vagyunk bemutatkozni a külföldieknek!

Varó Eszter, 29, nyelvész, képző/oktató

Gyakran megkérdezik tőlem, hogy miért utasítom folyton vissza a külföldi (állás)ajánlatokat, mire én minden alkalommal ugyanazt válaszolom: mert ez a tökéletes város. Hívtak már Oslóba, Amszterdamba, Budapestre, Frankfurtba, Lyonba, Bangkokba, de mindre nemet mondtam, mert meggyőződésem, hogy számomra ez a legjobb hely: nem túl nagy, nem túl kicsi, színesek az események, a helyek és az emberek, mindig történik valami elkezdve az extrémtől, az alternatívon át a klasszikusig, mindegy miről van szó - zene, színház, kiállítások, workshopok stb. Amit a legjobban szeretek az az, hogy az utcákat járva a központban legalább nyolc nyelvet hallok meg húsz perc alatt, ez pedig a nyelvészek paradicsoma. Ja igen, és itt is születtem, viszont, ami varázslatosabbá teszi az egészet az az, hogy látom, ahogy a város vibrál, változik és nő. :)Map of idea boxes