RO HU EN DE FR
A “Bursa Binelui” (szabad fordításban: A Jó Ügyek Ösztöndíja) adománygyűjtő honlap felületén a Com’ON Kolozsvár csapatai újabb lehetőséget kapnak a közösség erőforrásainak mozgósítására. Az első 65 csapat, amely kezdeményezése megvalósítása érdekében 1000 lejt gyűjt össze a crowdfunding platformon, még 1000 lejes támogatást kap a BCR jóvoltából.

Adományozz te is! Egy közös Kolozsvárért.

11december 2014

Így legyél része a közös KolozsvárnakKolozsvár

Varó Eszter, 29, nyelvész, képző/oktató

Gyakran megkérdezik tőlem, hogy miért utasítom folyton vissza a külföldi (állás)ajánlatokat, mire én minden alkalommal ugyanazt válaszolom: mert ez a tökéletes város. Hívtak már Oslóba, Amszterdamba, Budapestre, Frankfurtba, Lyonba, Bangkokba, de mindre nemet mondtam, mert meggyőződésem, hogy számomra ez a legjobb hely: nem túl nagy, nem túl kicsi, színesek az események, a helyek és az emberek, mindig történik valami elkezdve az extrémtől, az alternatívon át a klasszikusig, mindegy miről van szó - zene, színház, kiállítások, workshopok stb. Amit a legjobban szeretek az az, hogy az utcákat járva a központban legalább nyolc nyelvet hallok meg húsz perc alatt, ez pedig a nyelvészek paradicsoma. Ja igen, és itt is születtem, viszont, ami varázslatosabbá teszi az egészet az az, hogy látom, ahogy a város vibrál, változik és nő. :)

Olivér Kiss - újságíró, blogger (koliver.wordpress.com

Kolozsvár eléggé nagy ahhoz, hogy érdekes legyen, s eléggé kicsi, hogy intim hangulatot árasszon. Vibráltassuk, éltessük, jöjjünk ötletekkel, hogyan lehet izgalmasabbá, dinamikusabbá tenni. Igen, hozzád szólok, ne nézz félre! Gyere ötletekkel, s pénzt kaphatsz rá. Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa, s bár már a nyugdíjkorhatárt súrolom, én is igyekszem megmutatni a külföldieknek, hogy nem vagyunk pámpászok és szinisztrátok, hanem épkézláb ötletekkel képesek vagyunk bemutatkozni a külföldieknek!

Francesca, folyamatvezető, Perugiassisi 2019 Egyesület Kultúrális Nagykövete

Hello! Francesca vagyok Olaszországból. Szerintem a részvételi költségvetés célja az, hogy te légy a városod életének a főszereplője és változtass azon, ami nem tetszik. Szavazáson keresztül döntheted el, mire költse a város a közpénz egy részét. A COM'ON Kolozsvár valami újat jelent es kihívást teremt, mert ez Romániában az első részvételi költségvetés, ami fiataloknak szól, közvetlenül szólítja meg az ifjúságot és téged. Ha Kolozsváron élsz, a korod 14 és 35 év közötti és szeretnéd megvalósítani az álmod, miközben a közösségnek is nyújtasz valamit, ne hagyd ki ezt a rendkívüli lehetőséget!Map of idea boxes