RO HU EN DE FR

Evenimente

iun
16

Sfera Donatorilor din Transilvania


HUGO – restaurant & treats

Mai multe Mai puține

Sfera Donatorilor din Transilvania / Transylvanian Donor Sphere este un eveniment regional de strângere de fonduri, organizat de NIŞTE OAMENI, pe formatul unei licitaţii cu public format din donatori individuali şi/sau corporate, care-şi pun resursele împreună pentru a finanţa trei proiecte alese pentru seara evenimentului.

Această ediţie – care s-a desfăşurat pe 16 iunie - a fost organizată în parteneriat cu Grupul PONT, iniţiatorul Com`ON Cluj-Napoca, şi a fost dedicată în întregime acestui proiect. Cu alte cuvinte, toate cele trei proiecte alese pentru seara evenimentului au fost, de fapt, selectate de către un comitet format din donatori, din lista iniţiativelor propuse pentru Com`ON Cluj-Napoca. Fiecare donator a avut nişte propuneri, după care s-au ales 11 grupuri de iniţiativă care au fost intervievate. În final, doar trei proiecte au fost prezentate donatorilor în seara evenimentului.

 

Acestea erau:

 

  1. Cenaclul literar Nepotu` lui Thoreau, care se desfăşoară deja de 8 ani în Cluj-Napoca şi care este cel mai cunoscut şi mai critic cenaclu de acest fel din ţară. Are nevoie de susţinere pentru a aduce autori cât mai cunoscuţi şi mai valoroşi şi pentru a aduce, astfel, cultura unui public mai numeros.

  2. Proiectul „Design Made in Cluj” îşi propune să reunească cele mai proaspete şi mai interesante produse de design de obiect realizate de tinerii din Cluj într-o expoziţie colectivă. În proiect s-a alăturat un alt creativ, dar de pe altă ramură, Răzvan Marcus, care lucrează la o invenție în tehnologie: un dispozitiv care îi va ajuta pe utilizatorii de smartphone-uri să nu mai rămână niciodată fără baterie, pe principiu de perpetuum mobile. Proiectul lui se va lega și de târgul de design plănuit pentru 2-10 octombrie: în cadrul evenimentului se pregătește concurs de design pentru produsul lui.

  3. Hoia-Baciu Project, un proiect original de marcare, includere în circuitul turistic şi valorificare a potenţialului pădurii Hoia-Baciu, cunoscută în lume pentru particularităţile şi legendele ei.
iul
09

O zi frumoasa de vara


Opera Maghiara Cluj

Mai multe Mai puține

Prezentarea musicalului O zi frumoasa de vara este un proiect grandios cu implicarea tinerilor de varsta cuprinsa intre 14 si 21 de ani.

Acest musical are ca tema viata tinerilor intr-o tabara de munca in anii '70. Musicalul va fii premiera nationala absoluta. Elevii Liceului Apáczai Csere János vor avea posibilitatea de a cunoaste anii comunismului din anii '70

aug
02
aug
05

Diplomacy and Soft Skills


Centrul Comercial Central - Federatia Share

Mai multe Mai puține

In lumea in care traim, diplomatii nu sunt singurii actori ce pot influenta relatiile dintre state si a procesului de "policy decision". 

Promovand democratia si valori democratice in lume, putem ajunge la o lume fara razboaie. Aceasta poate fi atinsa avand indivizi ce au competente in: negociere, lobby, protocol, argumentare si dezbateri, maniere. 

Workshop-ul ofera informatii elementare practice pentru orice tanar interesat de o cariera in diplomatie, ong-uri, institutii publice sau companii private. 

Cei intersati vor putea beneficia de pe urma initiativei. Inscrierea se face pe baza de scrisoare de intentie. Initiativa va putea fi folosita ca si model pentru rezolvarea altor probleme similare in oras.

aug
03

Urban Graffiti 2015


Piata Unirii

Mai multe Mai puține

Graffiti-ul urban din campus se adresează tuturor tinerilor, având drept scop răspunderea nevoii acestora de afirmare şi exprimare prin acest tip de artă, practic, transformarea aşa-zisului "vandalism" într-o acţiune construcivă, ce implică valorificarea creativităţii şi implicit, promovarea Clujului prin acest proiect original şi inovativ. 

Credem că acest proiect va aduce un beneficiu direct comunităţii clujene prin faptul că se vor diminua formele de exprimare de acest fel în locurile nepermise, neamenajate.

aug
08

Let's Go Visible!


REACTOR

Mai multe Mai puține

Ne dorim să aducem în fața unui public cât mai diversificat care nu e familiarizat cu teatrul si cu spațiile alternative un spectacol care vizează problema invizibilității sociale.

Considerăm că spectacolul "Provizoriu" e relevant pentru tema aleasă de noi, abordând într-o manieră foarte directă problemele de integrare socială cu care se confruntă diversele comunități ale Clujului. Trăim într-o societate excesiv de accelerată și individualistă în care problemele celuilalt nu mai reprezintă niciun interes. Vrem să atragem atenția asupra nevoii de comunicare între categoriile sociale și să contribuim la construirea unui dialog între generații. Credem că e important să îi cunoaștem pe cei de lângă noi și că prin artă putem să facilităm acest proces.